Як праглядзець усе заблакіраваныя нумары на вашым iPhone

У свой час блакіроўка тэлефонных нумароў была складанай задачай. Паколькі тэхналогіі сталі больш зручнымі для карыстальнікаў, распрацоўшчыкі Apple дадалі магчымасць блакаваць нумары тэлефонаў у наладах вашага прылады iOS. Разам з даданнем нумароў у спіс блакіроўкі, вы таксама можаце выдаліць іх.

Гэты артыкул правядзе вас праз крокі, каб убачыць любыя заблакіраваныя нумары, і дасць вам некалькі карысных парад.

Як праглядаць заблакіраваныя нумары на iPhone

Калі ў вас ёсць нумар, які тэлефануе або адпраўляецца SMS, вы можаце дадаць яго ў спіс заблакіраваных нумароў. Гэта азначае, што ваш тэлефон не будзе званіць і не апавяшчаць вас аб любых паведамленнях, адпраўленых з парушанага нумара. Магчыма, вы хочаце праверыць, ці не заблакіраваны хтосьці, ці хочаце кагосьці разблакіраваць. На шчасце, вы можаце знайсці ўсё, што шукаеце, некалькімі націскамі на экран.

Як праглядзець усе заблакіраваныя нумары

Пошук спісу заблакіраваных нумароў на вашым iPhone займае ўсяго некалькі крокаў. Калі вы будзеце прытрымлівацца спосабу ніжэй, вы ўбачыце нумары, якія не могуць адпраўляць вам SMS, тэлефанаваць або FaceTime. Вось як іх знайсці:

  • Адкрыйце налады на вашым iPhone. Затым націсніце на Тэлефон.
  • Пракруціце ўніз і націсніце на Заблакіраваныя кантакты.
  • Тут вы ўбачыце спіс заблакіраваных нумароў.
  • Праверце гэта:  Як дадаць гадзіннік да сэнсарнай панэлі на MacBook Pro

    Заўвага: вы можаце хутка выдаліць лічбы са спісу, націснуўшы «Рэдагаваць» і націснуўшы чырвоны знак мінус побач з нумарам.

    Як бачыце, для прагляду заблакіраваных нумароў патрабуецца ўсяго некалькі націсканняў.

    Як убачыць заблакіраваныя кантакты FaceTime

    Усе званкі, тэкставыя паведамленні і сувязь FaceTime спыняюцца, калі вы блакуеце нумар на вашым iPhone. Але калі ў чалавека, якога вы хочаце заблакаваць, адрас FaceTime адрозніваецца ад нумара тэлефона, заблакіраваны кантакт з’явіцца ў наладах FaceTime.

    Калі кантакт, нумар або электронная пошта не з’яўляюцца з дапамогай спосабаў вышэй, паспрабуйце гэта:

  • Адкрыйце налады на вашым iPhone і націсніце на FaceTime.
  • Пракруціце ўніз і націсніце на Заблакіраваныя кантакты.
  • Вось спіс нумароў, якія не могуць падтрымліваць вас у FaceTime.
  • Заўвага: калі вы хочаце дазволіць нумар або электронную пошту звязацца з вамі праз FaceTime; Націсніце «Рэдагаваць», а затым націсніце чырвоны знак мінус побач з кантактам.

    Цяпер вы можаце бачыць усіх, каму вы забаранілі выкарыстоўваць FaceTime, каб звязацца з вамі.

    Як убачыць заблакіраваныя кантакты абмену паведамленнямі

    Вы таксама можаце ўбачыць свае заблакіраваныя нумары, выканаўшы наступныя дзеянні:

  • Адкрыйце налады на вашым iPhone. Націсніце на Паведамленні.
  • Націсніце на Заблакіраваныя кантакты.
  • Тут вы ўбачыце ўсе нумары і электронныя лісты, якія не могуць адпраўляць вам тэкставыя паведамленні або iMessages.
  • Заўвага: калі вы хочаце дазволіць вам адправіць адзін з нумароў у спісе, націсніце «Рэдагаваць» і націсніце знак мінус побач з гэтым нумарам.

    Цяпер вы можаце ўбачыць поўны спіс тэлефонных нумароў і адрасоў электроннай пошты, якія не могуць звязацца з вамі.

    Як убачыць заблакіраваныя кантакты – электронная пошта

    Нарэшце, вы можаце ўбачыць усіх, каго вы заблакавалі на вашым iPhone, выканаўшы наступныя дзеянні:

    Праверце гэта:  Толькі што купіў Mac? 14 асноўных прыкладанняў, якія вы павінны ўсталяваць
  • Адкрыйце налады на вашым iPhone. Затым націсніце Пошта.
  • Націсніце на Заблакіраваны.
  • Праглядзіце спіс вашых заблакіраваных нумароў і электроннай пошты.
  • Заўвага: калі вы хочаце выдаліць адзін з кантактаў, націсніце «Рэдагаваць» і націсніце чырвоны знак мінус.

    Просты шлях заблакіраваных кантактаў, каб запомніць

    Калі вы сумняваецеся, памятайце гэты просты парадак доступу да вашых заблакіраваных нумароў:

    Праграма налады -> Тэлефон/FaceTime/Паведамленні -> Заблакіраваныя кантакты

    Пошта мае крыху іншую фармулёўку для опцыі меню:

    Праграма налады -> Пошта -> Заблакіравана

    Хуткія парады для заблакіраваных нумароў на iPhone:

    1. Спіс заблакіраваных нумароў аднолькавы ў розных праграмах.

    Вам не трэба наведваць спіс налад тэлефона, а затым паведамленні або FaceTime, каб дадаць або выдаліць карыстальнікаў са спісу. Выкананне любога з вышэйпералічаных метадаў пакажа вам усе нумары і электронныя лісты, заблакіраваныя на вашым iPhone.

    2. Уваходныя выклікі накіроўваюцца непасрэдна на галасавую пошту.

    Ці ведаеце вы, што ўнясенне кагосьці ў спіс заблакіраваных не абавязкова перашкаджае вам чуць ад іх?

    Іх званкі па-ранейшаму праходзяць. Яны проста накіраваны на вашу галасавую пошту, а не на ваш iPhone. Калі заблакіраваны карыстальнік вырашыў пакінуць вам паведамленне, ён схаваны ў раздзеле галасавой пошты, і вы не атрымаеце апавяшчэнне.

    3. Заблакіраваныя карыстальнікі, якія FaceTime або адпраўляюць паведамленні, не будуць ведаць, што яны заблакіраваныя.

    Пагаворым пра халоднае плячо!

    Любыя карыстальнікі з вашага спісу заблакіраваных, якія выкарыстоўваюць FaceTime або Messages, каб звязацца з вамі, не атрымаюць апавяшчэнне аб тым, што яны заблакіраваныя. Іх званкі таксама не будуць з’яўляцца на вашых прыладах Apple. Яны проста падумаюць, што вы ігнаруеце іх спробы зносін.

    4. Паведамленні паштовых кантактаў ідуць прама ў кошык.

    Праверце гэта:  Чаму людзі аднаўляюць старадаўнія кампутары і як вы таксама можаце

    Калі вы заблакавалі кагосьці ў сваёй праграме “Пошта”, яго паведамленні трапляюць у сметніцу або папку ў адзін бок.

    Вядома, вы можаце праверыць, чаго вам не хапае, пашукаўшы ў кошыку адпаведны ўліковы запіс электроннай пошты. Але навошта табе?

    Акрамя таго, майце на ўвазе, што блакіроўка электроннай пошты працуе на ўсіх прыладах Apple. Калі вы ўносіце каго-небудзь у свой спіс заблакіраваных на вашым тэлефоне, гэта таксама тычыцца вашага iPad і Mac.

    Ці трэба дадаваць нумар тэлефона ў кантакты, каб заблакіраваць яго?

    Не. Каб заблакіраваць нумар тэлефона, проста націсніце на значок «i» і пракруціце ўніз, каб націснуць «Блакаваць». Вы можаце зрабіць гэта для любога нумара тэлефона, які адпраўляе вам тэкставыя паведамленні або тэлефануе.

    Што адбываецца, калі я заблакую кантакт?

    Калі вы блакуеце кантакт, усе паведамленні пераходзяць на галасавую пошту або не з’яўляюцца наогул. Карыстальнік не будзе ведаць, што ён знаходзіцца ў вашым спісе заблакіраваных нумароў. Калі кантакт тэлефануе на ваш нумар тэлефона, ён адразу пераходзіць на галасавую пошту.

    Разблакіроўка з дапамогай Swipe

    Многія карыстальнікі ў вашым спісе заблакіраваных нумароў, напэўна, заслугоўваюць гэтага, праўда?

    Але калі яны вярнуліся ў вашыя добрыя ласкі, вы можаце адмяніць працэс простым правядзеннем пальцам улева.

    Так, гэта ўсё, што трэба, каб запрасіць гэтых карыстальнікаў назад у свой свет.

    Незалежна ад таго, меркавалі вы выгнанне ў свой спіс заблакіраваных як часовае або пастаяннае, проста ведайце, што ў вас ёсць права спыняць яго. І ўсё, што трэба, гэта кончык пальца.

    Вы калі-небудзь «разблакавалі» нумар? Вы палічылі гэты працэс досыць простым? Дайце нам ведаць у раздзеле каментарыяў ніжэй.