Як аўтаматычна выдаліць гісторыю YouTube

Цяпер Google прапануе інструмент, які аўтаматычна выдаляе вашу гісторыю пошуку і дзейнасці з YouTube. Па змаўчанні вашы даныя захоўваюцца назаўсёды, але іх можна выдаляць з сервераў Google кожныя 3 ці 18 месяцаў.

Падобныя налады аўтаматычнага выдалення даступныя для вашай гісторыі месцазнаходжанняў, а таксама для вашай «Гісторыі Інтэрнэту і прыкладанняў». Гэта не толькі налады канфідэнцыяльнасці — калі вы вырашылі рэгулярна сціраць вашу гісторыю, Google не будзе выкарыстоўваць гэту сцёртую гісторыю YouTube для персаналізацыі вашых рэкамендацый па відэа.

Аўтаматычна выдаляць гісторыю з мабільнай праграмы YouTube

Вы можаце наладзіць аўтаматычнае выдаленне гісторыі непасрэдна са свайго смартфона або планшэта. Гэта зручна, таму што больш за 50 працэнтаў усе прагляды YouTube прыпадаюць на мабільныя праграмы відэасэрвісу.

Для пачатку адкрыйце праграму «YouTube» на сваёй прыладзе. Калі вы не можаце знайсці яго на галоўным экране або ў скрыні прыкладанняў, уладальнікі iPhone і iPad могуць выкарыстоўваць пошук у цэнтры ўвагі Apple, каб знайсці прыкладанне, а карыстальнікі Android могуць выкарыстоўваць радок пошуку Google.

Затым націсніце на аватар вашага ўліковага запісу ў правым верхнім куце прыкладання.

Пракруціце ўніз да канца спісу і абярыце опцыю «Настройкі».

Пракруціць ўніз да раздзела «Гісторыя і канфідэнцыяльнасць». Выберыце опцыю «Кіраваць усімі дзеяннямі».

Цяпер вы павінны быць на старонцы гісторыі YouTube. Націсніце «Выбраць аўтаматычнае выдаленне», размешчаную крыху над спісам раней прагледжаных відэа на YouTube.

(Зусім не жадаеце захоўваць гісторыю? Вы можаце націснуць «Змяніць настройку» у раздзеле «Гісторыя YouTube уключана», каб спыніць захаванне YouTube гісторыі прагледжаных вамі відэа і пошукавых запытаў.)

Праверце гэта:  Як дадаць закладкі да відэа на YouTube [Chrome]

Цяпер выберыце, як доўга вы хочаце захоўваць гісторыю YouTube. Па змаўчанні ваша гісторыя выдаляецца толькі тады, калі гэта робіцца ўручную. Вы можаце змяніць гэту наладу, каб YouTube аўтаматычна выдаляў гісторыю, старэйшую за 18 або тры месяцы.

Пасля таго, як вы зробіце выбар, націсніце кнопку «Далей».

На старонцы “Актыўнасць гісторыі YouTube” будзе растлумачана, што азначае ваша рашэнне. У ім таксама будзе пералічана некалькі прыкладаў гісторыі відэа, якія будуць аўтаматычна выдалены.

Націсніце «Пацвердзіць», каб захаваць аўтаматычную наладу гісторыі YouTube.

Аўтаматычна выдаляць гісторыю з Маіх дзеянняў у Google

Каб аўтаматычна выдаліць гісторыю YouTube з браўзера ПК або мабільнага, перайдзіце ў раздзел Сайт гісторыі YouTube. Пераканайцеся, што вы ўвайшлі ва ўліковы запіс Google, звязаны з вашым уліковым запісам YouTube.

Акрамя таго, вы можаце накіравацца ў «Мая дзейнасць у Google” і ўручную перайдзіце ў раздзел Гісторыя YouTube.

Калі вы перайшлі непасрэдна на вэб-сайт гісторыі YouTube, прапусціце наступныя два крокі. Працягвайце прытрымлівацца гэтым інструкцыям, калі вы наведалі вэб-сайт My Google Activity.

Пстрыкніце опцыю «Элементы кіравання дзейнасцю», якая знаходзіцца ў меню навігацыі ў левай частцы старонкі.

Заўвага: націсніце на значок меню гамбургера ў левым верхнім куце, каб разгарнуць бакавое меню, калі яно схавана.

Пракруціце ўніз да блока «Гісторыя YouTube» і абярыце опцыю «Кіраванне дзейнасцю».

(Зусім не жадаеце захоўваць гісторыю? Вы можаце адключыць тут опцыю «Гісторыя YouTube», каб прадухіліць захаванне гісторыі YouTube, або проста зніміце галачку з «Уключаць відэа на YouTube, якія вы глядзіце» або «Уключаць вашыя пошукавыя запыты на YouTube» варыянты, каб спыніць захаванне вашай гісторыі праглядаў і пошуку на YouTube.)

Праверце гэта:  Як уключыць цёмную тэму ў праграмах YouTube

На вэб-сайце гісторыі YouTube націсніце кнопку «Выбраць для аўтаматычнага выдалення», размешчаную ў полі, якая паказвае, як часта выдаляюцца даныя гісторыі.

Вы можаце выбраць, як доўга захоўваць гісторыю YouTube. Па змаўчанні ваша гісторыя выдаляецца толькі тады, калі гэта робіцца ўручную. Вы можаце змяніць гэту наладу, каб YouTube аўтаматычна выдаляў гісторыю, старэйшую за 18 або тры месяцы.

Пасля таго, як вы зробіце выбар, націсніце кнопку «Далей».

Зараз вам будзе прапанавана пацвердзіць свой выбар. YouTube таксама прадаставіць прыклады некаторых відэа, якія будуць выдалены з вашай гісторыі.

Націсніце кнопку «Пацвердзіць», каб захаваць аўтаматычную наладу гісторыі YouTube.

У будучыні было б нядрэнна, калі б YouTube дадаў магчымасць альбо наладзіць колькасць часу перад аўтаматычным выдаленнем гісторыі, альбо дадаць штодзённы ліміт. Тым часам вы заўсёды можаце перайсці на старонку гісторыі YouTube і ўручную сцерці ліст.