Як адключыць папярэдні прагляд апавяшчэнняў для WhatsApp на iPhone

Калі ваш экран блакіроўкі не заблакаваны, кожны, хто падымае ваш iPhone, можа прачытаць вашы апавяшчэнні. Калі вы хочаце схаваць свае прыватныя размовы WhatsApp на экране блакіроўкі, вы можаце адключыць папярэдні прагляд апавяшчэнняў двума рознымі спосабамі.

Адключыць папярэдні прагляд апавяшчэнняў на экране блакіроўкі

Адной з новых функцый, прадстаўленых з Face ID на iPhone X, была магчымасць хаваць папярэдні прагляд апавяшчэнняў. Функцыя была разгорнута ў iOS 11 і даступная для ўсіх iPhone, у тым ліку старых iPhone з Touch ID.

Параметр уключаны па змаўчанні для прылад з датчыкам Face ID (адна з лепшых функцый прыватнасці iPhone), але вы можаце ўключыць яго ўручную, калі ў вас ёсць стары iPhone.

Калі ўключана, змесціва ўсіх апавяшчэнняў схавана па змаўчанні. У апавяшчэнні будзе паказвацца імя адпраўніка, а тэкст апавяшчэння будзе проста чытаць «Апавяшчэнне».

Калі вы разблакуеце свой iPhone з дапамогай Face ID, апавяшчэнне будзе пашырацца, каб паказаць змесціва.

Калі вы адключылі гэтую функцыю або карыстаецеся старым iPhone, вы можаце ўключыць яе ў наладах.

Адкрыйце праграму «Настройкі», а затым націсніце на опцыю «Апавяшчэнні».

Тут націсніце на опцыю «Паказаць папярэдні прагляд» уверсе.

Пераключыцеся на опцыю «Калі разблакіравана». Цяпер ваш iPhone будзе пашыраць змесціва апавяшчэнняў толькі пасля таго, як вы адскануеце свой твар з дапамогай Face ID або пакладзеце палец на датчык Touch ID.

Калі вы хочаце быць асабліва асцярожнымі і не хочаце, каб змесціва апавяшчэнняў з’яўлялася на экране блакіроўкі, выберыце опцыю «Ніколі».

Адключыць папярэдні прагляд апавяшчэнняў WhatsApp

Папярэдні метад – гэта здзелка “усё або нічога” для кожнага апавяшчэння, якое паступае на ваш iPhone. Але што рабіць, калі вы хочаце адключыць папярэдні прагляд апавяшчэнняў толькі для WhatsApp, а не для іншых прыкладанняў? Вы можаце зрабіць гэта з дапамогай налад з прыкладання WhatsApp.

Праверце гэта:  Як адпраўляць GIF-файлы і канвертаваць кароткія відэа ў GIF-файлы ў Whatsapp

Адкрыйце прыкладанне «WhatsApp» і націсніце на ўкладку «Настройкі», якая знаходзіцца ў правым ніжнім куце.

Адтуль абярыце опцыю «Апавяшчэнні».

Тут націсніце на пераключальнік побач з опцыяй «Паказаць папярэдні прагляд».

Цяпер, калі вы атрымаеце новае паведамленне ў WhatsApp, у апавяшчэнні будзе пазначана імя адпраўніка, а ў вобласці змесціва будзе проста чытацца «Паведамленне».

Гэта толькі адзін з многіх крокаў, якія вы можаце зрабіць, каб зрабіць свой уліковы запіс WhatsApp больш бяспечным і прыватным. Звярніце ўвагу на наша кіраўніцтва па бяспецы WhatsApp, каб даведацца больш.